Finding America: A test on Memorial Day

Image

Wade Vandervort A guy takes a paper impression with charcoal from the Vietnam Memorial Wall reproduction throughout the American Patriot Celebration at Craig Cattle ranch Regional Park in Las Vegas, on Friday, May 19th, 2017. An American Veterans Taking a trip Homage (AVTT) 80 percent scale Vietnam Memorial Wall replica was on display during the festival.

Monday, May 29, 2017|2 a.m.

Memorial Day is a national holiday that honors the males and females of the armed forces who sacrificed their lives while serving our country.

Freed slaves may have staged the first Memorial Day in Charleston, South Carolina, in 1865. By 1890, Memorial Day had become a holiday in numerous states. It officially ended up being a federal holiday in 1971.

The quiz listed below, from the Ashbrook Center at Ashland University, Ashland, Ohio, offers a chance for you to check your knowledge of Memorial Day. (Responses are at the bottom)

1. Exactly what was Memorial Day originally called?

A. Veterans Day

B. Flag Day

C. Design Day

D. War Remembrance Day

2. Memorial Day at first commemorated which dispute?

A. American Transformation

B. Mexican War

C. World War II

D. Civil War

3. What company required decorating the graves of fallen soldiers on May 30, 1868?

A. Odd Fellows

B. Abraham Lincoln Association

C. Grand Army of the Republic

D. United Daughters of the Confederacy

4. Decorating the tombs of the dead resembled exactly what European Catholic custom?

A. Bastille Day

B. European Union Day

C. Monarchy Day

D. All Saints Day

5. The very first Memorial Day speeches often stressed what theme?

A. Start of summertime

B. Personal sacrifice

C. Abraham Lincoln’s guts

D. Sectional Reconciliation

6. When did Memorial Day end up being a vacation honoring the American dead from all wars?

A. After the Vietnam War

B. After 1980

C. After World War I

D. After 1900

7. Where is the birthplace of Memorial Day, inning accordance with the federal government?

A. Decatur, Illinois

B. Washington, D.C.

C. Waterloo, New York

D. Gettysburg, Pennsylvania

8. Typically, Memorial Day was celebrated on May 30. In what year did the federal government designate that the holiday must be held on the 3rd Monday in May?

A. 1980

B. 1921

C. 1968

D. 1977

9. Which president decreed a National Moment of Remembrance, when all Americans are expected to stop briefly for a minute of silence to honor the fallen at 3 p.m. ET each Memorial Day?

A. Expense Clinton

B. Lyndon B. Johnson

C. Jimmy Carter

D. Ronald Reagan

10. What flower is connected with Memorial Day?

A. White rose

B. Pink carnation

C. Cherry blossom

D. Red poppy

Responses: 1-C, 2-D, 3-C, 4-D, 5-D, 6-C, 7-C, 8-C, 9-A, 10-D

Dan Monroe, a member of the Ashbrook Center professors, is associate teacher of history and chair of the Department of History and Political Science at Millikin University. He composed this for InsideSources.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *